Vabimo vas na 7. družabni večer sezone 2017/2018.

  V sredo, 18. 4. 2018, ob 20:15, bomo v PCAOŽ pripravili porojekcijo etnografskega filma Lukomir, moj dom, ki sta ga ustvarila naša tečajnica Manca Filak in njen izvenzakonski partner Žiga Gorišek.

  Lukomir je najvišje ležeča vas (1472 nmv) v Federaciji Bosne in Hercegovine, nahaja se na južnih pobočjih planinskega masiva Bjelašnice. Kljub odseljevanju prebivalstva in porastu turistične dejavnosti v zadnjih desetletjih transhumantno pašništvo ostaja ena glavnih gospodarskih panog bjelašniških vasi. Lukomir je ena redkih vasi na Bjelašnici, ki med jugoslovansko vojno v 90. letih ni bila požgana in je zato ohranila tradicionalno arhitekturo in videz. To je danes njena glavna znamenitost, ki spodbuja vedno večji obisk zunanjih obiskovalcev, celotno območje pa je priljubljeno tudi med pohodniki in v zimski sezoni med smučarji.

  Lukomir, moj dom je etnografski film, ki je nastajal od aprila 2013 do maja 2017, in sicer kot vizualna etnografija vsakdanjega življenja starejšega para, Hismeta in Tidže, s katerima sta avtorja filma živela in delala v različnih letnih časih tekom teh 4 let.

  Vabljeni člani, tečajniki in prijatelji odseka.

  Se vidimo!

  Lukomir Filak

   

  Vabimo vas na šesti družabni večer sezone 2017/2018!

  V sredo, 21. 3. 2018, ob 20:15, bomo v PCAOŽ gostili našega člana Domna Koširja - Kruha in Ajdo Pristavec, ki bosta predstavila svoje vtise iz njunega potovalno popotniškega potovanja po Kanadi, ZDA in Mehiki z naslovom "Kanček Kanade in Mehike, pa 20.000 km po ZDA".

  Skozi fotografije nas bosta popeljala v prostranosti Severne Amerike.

  Vabljeni člani, tečajniki in prijatelji odseka.

  Se vidimo!

  Amerika Kruh

  V torek, 20. 3. 2018, je potekal Zbor načelnikov Komisije za alpinizem, kjer smo sprejemali in komentirali programska ter finančna poročila in načrte. Letos je potekel že drugi 4-letni mandat dosedanjemu načelniku Mihi Habjanu, zato smo tokrat imeli tudi volilni zbor.

  V odsotnosti kadnidatov za vodstvene položaje v Komisiji za alpinizem je po dolgotrajnem nagovarjanju načelništvo Komisije za alpinizem sprejel naš Peter Bajec - Poli.

  Več o Zboru načelnikov je navedeno v prispevku na spletni strani PZS.

  Železničarji novemu vodstvu želimo miren in uspešen mandat.

  KA Zbor 2018

  Vir fotografije: Matjaž Šerkezi na spletni strani PZS

   

  Vabimo vas na peti družabni večer sezone 2017/2018!

  V sredo, 14. 2. 2018, ob 21:00 (takoj po Zboru članov AOŽ), bomo v PCAOŽ gostili naša člana Petra Bajca - Polija in Primoža Bregarja - Dalenjca, ki bosta predstavila svoje vtise iz minule odprave v Himalajo z naslovom: "Kako greš na Kyajo Ri in še drugič popušiš.".

  Skozi fotografije nas bosta popeljala v stranske ulice nepalske Himalaje.

  Vabljeni člani, tečajniki in prijatelji odseka.

  Se vidimo!

  Kyajo Ri

  Vir fotografije: Peter Bajec - Poli in Primož Bregar - Dalenjc.

  Stran 1 od 4

  © 2017 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani: update.si