17 maj 2022, 19: 42

Žiletov častni krog 2022 Izpostavljeno

Napisal

V nedeljo, 15. 5. 2022, smo se člani podali na popotovanje od Ljubljane do Kočevja in tako počastili spomin na pred petimi leti nesrečno preminulega tovariša Saša Žitnika - Žileta.

Na pot smo se odpravili v treh sekcijah:

Tekaško sekcijo so sestavljali Rambo, Metek, Kruh, Komandos in Nina. Skupaj so štafetno pretekli celotno pot od ferajna do Kočevja. Pri teku so se menjali na približno uro oz. 10 kilometrov. Tekač je imel spremstvo v kolesarju, ostali pa so se s spremljevalnim vozilom odpravili na naslednjo točko in tako skrbeli, da je pogosto navajan stavek pokojnega Toneta Škarje: "Veriga more laufat!" še kako držal.

Kolesarsko sekcijo smo sestavljali Robi, Jelenko, Ižanc, Borja in Željo. Tokrat so štart postavili pri Robiju in se nato odpravili na cca 70 km dolgo traso: Ljubljana - Pance - Grosuplje - Slivnica - Predstruge - Dolge njive - Kočevje. Skupaj so nabrcali za dobrih 1.200 višinskih metrov. Naš "hišni" turnokolesarski vodnik Robi je bil, pa čeprav se je po trasi podil že precejkrat, tako navdušen, da bo ta izlet v prihodnje pisal kar v program turno kolesarskega odseka PD Železničar Ljubljana. Naslednje leto gremo torej spet.

Oboji smo na na cilj ob jezeru smo prišli relativno hitro in se tako lahko okrepčali pri Ribiču. Ob štirih pa so se nam pridružili še predstavniki Družinske sekcije, ki so prišli na sklepni del našega druženja.

Družinsko sekcijo so sestavljali Jirži, Bošt in Eva ter Dalenjc in Mateja, vsi s svojim podmladkom.

Skupaj smo na grob položili posvetilo in se nato v malo manjši skupini odpravili še na grad Fridrihštajn.

Kolesarska sekcija je za svojo pot v Ljubljano izbrala Slovenske železnice in tako zaokrožila Železničarski dan.

Ne glede na razlog, zakaj smo se na pot odpravili, smo preživeli lep aktiven dan v dobri družbi in z lepimi mislimi. Več vtisev pa najdete v spodnji galeriji.

 

Rok Zaletel - Željo

Sirota mila Jera

Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si