Alpinistična šola

Alpinisticna sola1

Nekje je potrebno začet, zato...

Alpiniste velikokrat označujejo kot osvajalce nekoristnega sveta. Kot ljudi, ki se zavestno izpostavljajo nevarnosti ali celo smrti. Pogosto nam zastavljajo vprašanja "Kaj iščete tam v prostranstvih nekoristnega sveta?" In vedno znova jim odgovarjamo, da iščemo nove dimenzije življenja. Življenja, ki ga v dolini že dolgo več ne poznajo. Iščemo lepote življenja, ki so očem betonskih mest skrite in neznane.

Ni lepšega pogleda, kot videti kako vrhovi gora žarijo v prvih sončnih žarkih, medtem ko je dolina še zavita v temo. Ni lepšega občutka, ko ti svež jutranji gorski zrak prodira v pljuča in se kapljice rose kotalijo po planikah in encijanih. Ko ti družbo namesto avtomobilov delajo kozorogi in gamsi. Ni večjega izraza prijateljstva kot je krepak stisk roke in nasmeh na soplezalčevem obrazu na vrhu preplezane smeri.

Alpinisticna sola2

Če te zanima...
...zakaj ne bi postal eden izmed nas. Smo navadni, vsakdanji ljudje, z istimi težavami in skrbmi, kot vsi ostali. Skupaj pa nas druži interes. Interes po odkrivanju gorskega sveta. Če si želiš poskusiti z nami uživati v plezalskih potepanjih, bomo veseli, če se nam pridružiš. Kako? Vsako leto se v oktobru prične alpinistična šola.

Alpinisticna sola3

V alpinistični šoli smo ti pripravili...

... paleto predavanj, ki obsegajo vsa potrebna znanja za varno gibanje v gorah. Kakšno opremo potrebuješ? Kakšna prehrana je najbolj primerna? Kako se pripraviti na turo? Kaj je potrebno upoštevati? Vse to in še več izveš v okviru predavanj alpinistične šole. Predavanja potekajo od začetka oktobra in do začetka marca.

Alpinisticna sola4

Poleg tega pa...

...organiziramo tudi skupne ture za tečajnike alpinistične šole, ki potekajo od oktobra do marca. Namen skupnih tur je, da se tečajniki pobliže srečajo z različnimi področji alpinizma in da se med seboj čim bolje spoznamo.

Alpinisticna sola5

Ko pokličejo gore...

...se tja odpravimo tudi mi. Tekom šole boš spoznal gibanje v zimskih razmerah, se povzpel na marsikateri dvatisočak, plezal po zasneženih grapah in zaledenelih slapovih, se vesil po plezališčih in naših stenah. Alpinistična šola se zaključi z izpitom, ki je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Teoretični del je sestoji iz vprašanj tematik predavanj, na praktičnem delu pa je potrebno prikazati varno tehniko gibanja v skali.

Se vidimo v alpinistični šoli!

© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si