Klara in Nejc, po domače Bremzi in Žlajf, sta se nedavno vrnila s petmesečnega popotovanja po južnoameriški dvijini. Vsi smo jima bili malo fauš. Zdaj jima bomo pa še bolj.

Po svojih dogodivščinah nas bosta popeljala v sredo, 10. aprila 2024 ob 19h (!).

Vabljeni vsi člani AOŽ in prijatelji ferajna!

 

klara nejc

V sredo, 20. marca 2024, ob 20. uri vas vljudno vabimo na predavanje z naslovom Prvi 'babji' tabor v PC AOŽ, ki ga bo izvedla Marta Krejan Čokl.

Marta Krejan Čokl je članica AK Ravne na Koroškem, vodja alpinistične šole, alpinistka in strastna ledna plezalka. Z alpinizmom je začela po končanem študiju, zelo kmalu pa je začela opozarjati nase z resnimi preplezanimi smermi. Udeleževala se je klubskih odprav na Hrvaškem, v Albaniji in Boliviji, preplezanih ima približno 20 prvenstvenih smeri, leta 2012 pa je postala prva alpinistična inštruktorica na Koroškem. Zadnjih 13 let je članica uredniškega odbora Planinskega vestnika in ena od najprepoznavnejših avtoric v tej reviji.

Planinska zveza Slovenije ji je letos podelila zlati častni znak za prispevek k alpinizmu in za dolgoletno prepoznavno delo pri Planinskem vestniku.

Pred kratkim ste jo lahko gledali v vlogi Pavle Jesih v filmu Viharnik z roba, na tokratnem predavanju pa nam bo predstavila prvi ženski alpinistični tabor v Vratih leta 1949.

Dobrodošli

 

marta.jpg

Naša člana Klemen Kastelic in Barbi Viltužnik sta se lani odpravila po plezalno doživetje v Oman. Svoje dogodivščine bosta predstavila v sredo, 19. aprila 2023 ob 20h. Vabljeni v PC AOŽ!

Barbi in Klemen

 

Vabilo 1

Uvodni sestanek bo v sredo, 4. 10. 2023 ob 19:00 v prostorih Alpinističnega odseka Železničar na Parmovi ulici 35 v Ljubljani - območje Železniškega muzeja SŽ, sledi oznakam.

Zaradi lažje organizacije so potrebne prijave - klikni tukaj.
Vodja šole: Dino Cesar.

Več informacij o poteku šole na www.aozeleznicar.org/alpinisticna-sola in na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Spoštovano članstvo,

vabimo vas na že 6. ŽILETOV ČASTNI KROG, ki se bo odvijal v soboto, 13. maja 2023.

Žiletov častni krog je akcija članov odseka, ki se na športen način poklonijo našemu tovarišu Sašotu Žitniku - Žiletu, ki nas je mnogo prezgodaj nesrečno zapustil pred 6 leti (13. 5. 2017).Tradicionalno je poleg obiska groba v Kočevju v programu tudi potovanje od ferajna do Kočevja.

POZOR! Zaradi izjemno slabe vremenske napovedi dogodek prestavljamo za teden dni na 20. 5. 2023!

ZCK2018

1. Tekaška sekcija

Samostojno organizirane skupine celotno pot premagajo štafetno. Najbolje se izkaže organizacija v trojkah, kjer se ekipa menjuje v teku, spremljanju na kolesu in podpornem vozilu.

Okvirna trasa: 65 km in 450 višinskih metrov

2. Kolesarska sekcija

Skupina kolesarjev prekolesari pot od ferajna do Kočevja po večinoma gozdnih cestah. Skupina si mora sama zagotoviti prevoz nazaj. Tokratno kolesarsko potovanje je organizirano kot turno kolesarska tura PD Železničar Ljubljana in jo bo vodil naš Robi. Bolj natančno bo informacije glede poteka ture posredoval v ločenem vabilu.

Okvirna trasa: 75 km in 1600 višinskih metrov

3. Družinska sekcija
Družinska sekcija pričaka tekače in kolesarje ob 15:00 na pokopališču v Kočevju.

Stran 1 od 14

© 2024 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si