11 november 2022, 15: 44

Paklenica z malo zamude Izpostavljeno

Napisal
Klicu Paklenice za podaljšan vikend konec oktobra smo odgovorili z Marušo, Klemnom ter Alenom, in tako smo v petek popoldne po službi (po polžje) odrinili v toplejše južne kraje. Med čakanjem v gneči na cesti smo se kratkočasili z ne preveč uglašenim petjem, branjem tablic mimovozečih tovornakarjev (družbo so nam delali Željko, Dule in Čiko), gledanjem zvezd in spemljanjem google zemljevidov, čez koliko kilometrov bomo lahko pospešili na kaj več kot 10 km/h. Zaradi poznega prihoda je bila sobota edini dan, ko smo si privoščili nekoliko poznejši odhod iz apartmaja v Paklenico, ostale dni pa smo se z zgodnjih vstajanjem vsaj nekolilo izognili gneči v smereh. Popoldneve in večere smo si krajšali s kuhanjem, igranjem remija(kjer Klemen prave konkurence pravzaprav ni imel), peko palačink, travarico in ribicami pri Dinku, in treniranjem trebušnih mišic z nekontroliranim smehom.
Splezali smo naslednje smeri: Bijela rampa, Sjeverni greben, Tinina smer, Zubatac, Piksi&Diksi, Pripravniški steber, Šaleški, Danaja, Kikos Bohrer, Ča je od Draga je od Draga, Centralni Kamin, Juha, Nostalgija.
Praznične dni s poletnimi tempraturami smo na ta način odlično izkoristili in si tako napolnili baterije za prihajajoče delovne (ali manj delovne) tedne.
Prijavite se za komentiranje
© 2023 Alpinistični odsek Železničar | Izdelava spletne strani dpoint.si